Sport
Habib: Uzmite mi sav novac i izbacite me, samo sam branio svoju čast, porodicu i religiju Habib Nurmagomedov, UFC prvak lake kategorije i jedan od najpopularnijih boraca današnjice, kazao je još jednom da se ne smatra krivim za incident nakon borbe protiv Conora McGregora te da je branio svoju čast, porodicu i religiju.
# AFP

Podsjećamo, nakon borbe između Habiba i McGregora, Rus je preskočio ogradu i obračunao se s jednim članom protivničkog tima, zbog čega je izgubio honorar od borbe i prijeti mu žestoka kazna Sportske komisije Nevade.

"Oni su se već sastajali i na kraju nisu odlučili ništa. Žele da dođem na sljedeće saslušanje, a ja smatram da nisam kriv. Završio sam ono što je počelo prije borbe, opet ponavljam da nisam kriv i neka sude onome ko to jeste. Branio sam svoju čast, svoju porodicu i religiju", kazao je Habib.

Habibi je nakon toga rekao da nikada više neće otići u Las Vegas.

"Neću ići na saslušanje u Las Vegas, neka mi uzmu i sve pare koje sam zaradio i neka me izbace na deset godina. Meč sam završio po pravilima i tu je moj posao završen. Nikada neću otići tamo, neka rade šta god žele", istakao je ovaj Rus.

Nurmagomedov je odgovorio i na pitanje o eventualnoj borbi s Floydom Mayweatherom, a rekao je da, ukoliko se dogovor postigne, jedan će dvoboj biti po bokserskim, drugi po MMA pravilima.

"Ako dođe do dvoboja između mene i Mayweathera, onda će se održati dvije borbe. Prva će biti po bokserskim, a druga po MMA pravilima", kazao je Habib.

Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.