Sport
Hasić: Juniorke BiH igrat će na Evropskom prvenstvu divizije B u Varni
#

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovat će na Evropskom prvenstvu divizije B, koje će od 13. do 21. jula biti održano u Bugarskoj, izjavio je za Fenu koordinator u Rukometnom savezu BiH i predsjednik Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona Alija Hasić, demantujući tvrdnje pojedinih medija o tome da zbog nedostatka sredstava za uplatu kotizacije bh. reprezentacija neće putovati u Varnu.

- Ne znam kome treba da plasira netačne informacije, ako se zna da su juniorke minulog vikenda bile na kraćim pripremama u Hrvatskoj, te da su avionske karte za odlazak u Bugarsku kupljene još prije dva mjeseca. Ko je lud da kupuje karte, a da ne pošalje igračice na prvenstvo – konstatuje Hasić.

Prema njegovim riječima, oko 60 posto sredstava potrebnih za plaćanje kotizacije nalazi se na računu RS BiH, što znači da nedostaje otprilike oko 7.000 eura.

- Rok za uplatu kotizacije je 10. juni i nema sumnje da će do tog datuma ovaj problem biti riješen - zaključio je Hasić.

Juniorska reprezentacija BiH nalazi se u grupi B Evropskog prvenstva, zajedno sa selekcijama Poljske, Finske, Ukrajine i Izraela.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.