10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Twitter suspendirao već 70.000 profila s kojih se dijelio QAnon sadržaj

Twitter je od petka blokirao više od 70.000 profila koji su prvenstveno bili posvećeni dijeljenju QAnon sadržaja nakon prošlotjednih nemira u Washingtonu i upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u zgradu Kongresa.

“S obzirom na nasilne događaje u Washingtonu i povećani rizik od štete, počeli smo u petak poslijepodne suspendirati tisuće profila s kojih se prvenstveno dijelio QAnon sadržaj “, objavio je Twitter u ponedjeljak navečer.

“Ti profili sudjelovali su u dijeljenju štetnih sadržaja povezanih s QAnonom i prvenstveno su bili posvećeni širenju teorija zavjere”, dodaju.

- OGLAS -

Pristaše QAnona širili su na društvenim mrežama neutemeljene tvrdnje da se Trump tajno bori protiv seksualnih predatora, među kojima su ugledni demokrati, holivudske zvijezde i saveznici “duboke države”, navodna tajna mreža utjecajnih ljudi koja pokušava upravljati državom mimo legalne vlasti.

Twitter je u petak najavio da će trajno suspendirati profile koji promoviraju QAnon sadržaj i zabraniti desničarskoj skupini širenje teorija zavjera.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA