Sport
Iron Puki odbranio titulu evropskog prvaka u elitnoj bokserskoj diviziji WBA (VIDEO) Najpoznatiji bh bokser Edin Puhalo poznatiji kao Iron Puki večeras je odbranio titulu evropskog prvaka u elitnoj bokserskoj diviziji WBA u njemačkom Baden-Wurttembergu, u organizaciji 01NE Sport Management GmbH.
#

 Puki je pobjedio Sirila Makiadija, višestrukog prvaka Francuske. Ovo je Makiadijev treći poraz dok iza sebe ima I 14 pobjeda I 2 neriješena meča. Naš najbolji bokser aktuelni je WBA evropski prvak sa skorom od dvadeset dvije (22) pobjede, jednim porazom i dvadeset jednim (21) nokautom. On je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj bokserskoj WBA diviziji.

Prve dvije runde donijele su opreznu borbu s obje strane, da bi Puki u trećoj rundi serijom razornih udaraca tri puta slao rivala na pod, nakon čega je sudija prekinuo borbu.

Makiadi je bio najrangiraniji protivnik s kojim se naš bokser do sada susreo. Njegov skor je impresivan s 14 pobjeda, tri poraza i dva neriješena meča, a bio je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i dva neriješena meča.

Nakon ove borbe naš evropski prvak ima skor od 23 pobjede i samo jednog poraza u karijeri. Čak 21 meč pobijedio je nokautom.

Puki je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA. Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaščhenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Kompletnu borbu pogledajte na našem Youtube kanalu!

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.