Sport
Direktan TV-prijenos bokserskog spektakla na FACE-u 3. juna
Iron Puki: "Spreman sam za Makiadija i želim ostati na krovu Evrope" U dosadašnjoj karijeri, ovo je jedan od najvažnijih mečeva našeg najboljeg profesionalnog boksera.
#

Najbolji bh bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, upriličio je otvoreni trening koji je organizovan uoči borbe protiv Francuza Sirila Makiadija koja će se održati 3. juna za odbranu titule prvaka Evrope u elitnoj bokserskoj diviziji WBA. U dosadašnjoj karijeri, ovo je jedan od najvažnijih mečeva našeg najboljeg profesionalnog boksera.

Ovaj bokserski spektakl, u organizaciji O1NE.Sport GmbH i promotera Danijela Todorovića, održat će se u njemačkom Baden-Württembergu.

Pripreme Iron Pukija u Sarajevu za ovaj izuzetno zahtjevan okršaj sa četverostrukim prvakom Francuske (omjer 14:2:2) traju već uveliko, a o važnosti meča suvišno je govoriti.

Podsjećanja radi, Iron Puki je titulu osvojio prošle godine u okršaju protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka, Romana Golovashchenka iz Ukrajine, kojeg je savladao tehničkim nokautom u drugoj rundi.

„Ovo su jedne od najtežih i najiscrpljujućih priprema dosada. Odradili smo vrhunske pripreme, gledali smo kako protivnik radi i mislim da imamo odgovarajuću taktiku za njega. Ovo mi je jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjoj karijeri iz razloga što sam dobio najviše rangiranog protivnika dosad. Da bih bio jedan od najozbiljnijih izazivača svjetskom prvaku, moram pobijediti Makiadija i dokazati da sam dostigao taj nivo“, izjavio je Iron Puki.

Podsjećamo da će gledaoci moći uživati u direktnom TV-prijenosu velikog bokserskog spektakla u njemačkom Baden-Württembergu 3. juna na programu FACE televizije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.