Sport
Direktan TV-prijenos bokserskog spektakla 3. juna u 21.00 sat samo na FACE-u
Iron Puki uoči borbe sa Makiadijem: Pojas evropskog prvaka ostaje u BiH!
Iron Puki, sjajni bh. bokser, obećao je da će učiniti sve da pojas evropskog prvaka ostane u Bosni i Hercegovini.
Iron Puki ima taktiku! Iako je Francuz Makiadi visokorangiran u svojoj državi, našeg prvaka to mnogo ne zabrinjava!

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, 3. juna brani titulu evropskog prvaka u elitnoj bokserskoj diviziji WBA u njemačkom Baden-Wurttembergu, u organizaciji 01NE Sport Management GmbH.

Direktan TV-prijenos omogućila vam je FACE TV 3. juna u 21.00 sat, odmah nakon emitiranja “Centralnog dnevnika”. U ulozi komentatora naći će se legendarni Marjan Mijajlović, a sukomentatorska “palica” pripala je Hamidu Guski.

Pukijev protivnik, Siril Makiadi, višestruki je prvak Francuske, ali njega ta činjenica mnogo ne zabrinjava. Kako je kazao na otvorenom treningu, ima taktiku i spreman je očuvati laskavu titulu evropskog prvaka.

Makiadi iza sebe ima četrnaest pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča. On je Pukijev najbolje rangiran protivnik, pa je predstojeći meč vrlo važan.

Naš najbolji bokser aktuelni je WBA evropski prvak sa skorom od dvadeset dvije (22) pobjede, jednim porazom i dvadeset jednim (21) nokautom. On je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj bokserskoj WBA diviziji.

Iron Puki, sjajni bh. bokser, obećao je da će učiniti sve da pojas evropskog prvaka ostane u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.