Sport
Italija: Najviše 1.000 gledalca na sportskim događajima na otvorenom Ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je danas da će u Italiji biti dozvoljeno prisustvo najviše 1.000 gledalaca na sportskim događajima, koji se održavaju na otvorenom.
# Agencija

Ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio je danas da će u Italiji biti dozvoljeno prisustvo najviše 1.000 gledalaca na sportskim događajima, koji se održavaju na otvorenom.

Spadafora je za italijanske medije govorio o odluci Tehničkog i naučnog odbora (CTS) da ponovo otvori vrata javnosti za sportske događaje na otvorenom.

“Ova će odluka uskoro biti ozvaničena, ali želim se zahvaliti ministru zdravstva Robertu Speranzi i CTS-u na saradnji“, rekao je Spadafora i dodao:

“Prioritet je bio ne razlikovati kulturne i sportske događaje. Konačno, počevši od polufinala teniskog Mastersa u Rimu, moći će prisustvovati 1.000 gledalaca. Ovo otvara sportske događaje na otvorenom za javnost, uz savjesno poštivanje pravila kao što su socijalno distanciranje, upotreba maski, rezervacija sjedišta… Konačno prvi korak prema povratku u normalu.“

ATP Masters u Rimu počeo je 14. septembra, a polufinalni dueli na programu su 20. septembra.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.