Sport
Iz Austrije stigla tragična vijest: Poginuo poznati slovenski sportaš Marko Grilc Ondje je snimao promotivni video za poznato skijalište, a tokom jednog spusta pao je u duboki snijeg i udario glavom u stijenu
#

Marko Grilc, 38-godišnji poznati slovenski snowboarder, nesretno je izgubio život u ski-centru u Söldenu, objavila je austrijska policija.

Ondje je snimao promotivni video za poznato skijalište, a tokom jednog spusta pao je u duboki snijeg i udario glavom u stijenu. Nažalost, uprkos brzoj reanimaciji, nije bilo spasa za slovenskog snowboardera. Marko navodno nije nosio kacigu iz nepoznatog razloga.

Grilc je jedan od svojih najvećih uspjeha doživio 2009. godine, kada je pobijedio na natjecanju u Innsbrucku. Tokom karijere četiri je puta stajao na postolju, a 2010. godine u Londonu je uzeo pobjedu na natjecanju u akrobatskim skokovima.

Posljednjih godina nije se natjecao, već se fokusirao na snimanje filmova o snowboardanju, piše slovenski 24ur.com

Također, u Austriji se teško ozlijedio i prije pet godina. Tada je pri padu zadobio ozljedu leđa, ali je na vrijeme prebačen helikopterom u bolnicu u Schladmingu.

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.