12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Ðukanović: Nema razloga za izmjenu i povlačenje zakona

 Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmjenu ni za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek.

“Nisam čuo nijedan pravni argument protiv zakona, osim onog koji SPC ponavlja ‘narod je na ulicama’. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i s Ustavom i s međunarodnim normama”, rekao je lider DPS-a i šef crnogorske države, prenio je portal RTCG.

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji nijedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

- OGLAS -

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Ðukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti brani svoj građanski koncept.

“Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama”, zaključio je Ðukanović na sinoćnoj sjednici Glavnog odbora DPS-a, prenio je portal RTCG.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA