11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Sloboda na pripremama u Livnu od 2. do 9. jula

Nogometaši tuzlanske Slobode već osam dana pripremaju se za narednu prvenstvenu sezonu.
Treninzi se, dva puta dnevno, pod nadzorom tim menadžera Admira Smajića i trenera Milana Lazarevića, obavljaju na stadionu Tušanj u Tuzli, ali će danas popodne trenirati u Mramoru.

Prošle godine u ovo doba kompletan trenažni proces, zbog finansijskih poteškoća, obavljen je u Bukinju kod Tuzle, a ovoga puta igrači će ipak otputovati na kraće pripreme van grada.

– Ekipa Slobode otuputovat će 2. jula u Livno gdje će se pripremati do 9. jula. Dogovorili smo pripreme na terenima drugoligaša Troglava – izjavio je za Fenu direktor Slobode Zdeno Jurić.

- OGLAS -

Stručni štab će od sadašnjih 30 igrača odrediti 25 koji će otputovati na glavne pripreme. Do početka prvenstva moguće je da će se angažovati još nekoliko pojačanja, s obzirom na dosta podmlađeni sastav tuzlanskog premijerligaša.

Naime, u odnosu na sastav koji je završio prošlu sezonu, u ekipi su ostali jedino Adnan Salihović, Omar Pršeš, Toni Livančić, Amar Beganović i Perica Ivetić, te nekoliko mladih igrača koji nisu imali značajniju minutažu, dok je još neizvjestan status Edisa Smajića.

U stručnom štabu, uz Smajića i Lazarevića, nalaze se još Gradimir Crnogorac, Almir Hukić i Edin Ribić.

Prvu pripremnu utakmicu Sloboda će odigrati protiv Širokog Brijega (3. jula). U planu je odigravanje još nekoliko pripremnih utakmica, ali se protivnici još traže, rečeno je Feni u stručnom štabu Slobode.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA