7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Održan sastanak HDZ-a BiH i HDZ-a 1990

U Mostaru je danas održan sastanak rukovodstva HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, predvođena predsjednicima Draganom Čovićem i Ilijom Cvitanovićem.
 – Na sastanku se razgovaralo o saradnji stranaka, ali i nužnosti izmjena Izbornog zakona i Ustava kako bi se BiH konačno stabilizirala i dobila legitimno predstavljanje tako da Hrvati, kao i drugi, mogu birati svog člana Predsjedništva BiH, da Hrvati mogu birati svojih 17, a ne 12 ili 13 legitimnih predstavnika u federalni Dom naroda, saopćeno je iz HDZ-a BiH.
Izaslanstva su se složila kako se moraju konačno spriječiti bilo kakve zloupotrebe u izbornom procesu, ali i da izmjene Izbornog zakona može donositi isključivo Parlamentarna skupština BiH, na čemu će se, kako je navedeno, i dalje insistirati.
Stranačka izaslanstva i danas su pozvala legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda, kao i predstavnike međunarodne zajednice, da se zajednički postigne dogovor oko izmjena Izbornog zakona BiH na načelima legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim nivoima, skladno odluci Ustavnog suda BiH, stoji u saopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA