7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Zbog koga ili čega još istraga nesreće u Jablanici nije okončana?

 

Navodno istraga koju su provodile Željeznice Federacije BiH je završena, no rezultati se ne smiju objaviti dok sve dok zvanična istraga Tužilaštva HNK ne bude okončana.

 

- OGLAS -

Naime, istragom bi se utvrdilo zbog čega su dvije kompozicije Željeznica Federacije BiH jurile jedna prema drugoj, te ko je krivac stravične nesreće.

 

Trajanja istrage čini se posebno dugim, posebno kad se zna da su rezultati istrage pada aviona kod Mostara objavljeni nakon malo više od jednog mjeseca.

 

I dalje je zvanično samo ono što je dan kasnije saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako se 22. augusta 2018. godine, u 22:50 sati, dogodila saobraćajna nesreća na željezničkoj stanici u mjestu Donja Jablanica.

 

U nesreći su učestvovale dvije željezničke kompozicije, lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983.) i J. Ć. (1969.), iz Sarajeva, i lokomotiva s 36 vagona u kojoj su se nalazili B. J. (1968) i F. T. (1971), također iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio H. K.

 

Povrijeđeni mašinovođa preminuo je deset dana kasnije na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Dok je četvrti sudionik nesreće, B.J. iskočio neposredno prije sudara i tako, vrlo vjerovatno sebi spasio život.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA