7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Nastavlja se Liga prvaka: Liverpool na stadionu najljepše uspomene, PSG u Dortmundu

Nakon zimske pauze večeras se nastavljaju uzbuđenja u Ligi prvaka. Ove sedmice na rasporedu su prve četiri utakmice osmine finala elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Večeras će snage odmjeriti Borussia Dortmund – PSG te Atletico Madrid – Liverpool, dok srijeda donosi oglede između Atalante i Valencije te Tottenhama i RB Leipziga.

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli – Barcelona i Chelsea – Bayern, a u srijedu 26. februara Lyon – Juventus i Real Madrid – Manchester City. Revanši su 10. i 11. marta te 17. i 18. istog mjeseca.

- OGLAS -

Nešto manje od godinu dana nakon što je na Wanda Metropolitanu osvojio evropski naslov, Liverpool se vraća na isti stadion. Ovoga puta s druge strane neće stajati Tottenham, već ranjeni španski velikan Atletico Madrid.

Liverpool ove sezone igra fantastično i nezaustavljivo juri prema naslovu engleskog prvaka, prvom nakon 1990. godine. Međutim, na Anfieldu žele i obraniti naslov prvaka Evrope.

“Prošle sezone smo slavili u Ligi prvaka, ali ne želimo na tome stati. Želimo odbraniti titulu”, kazao je Joe Gomez.

Redsi su u prvenstvu u 26 susreta upisali 25 pobjeda i remi, dok su u Ligi prvaka u šest nastupa zabilježili četiri pobjede te po jedan remi i poraz. Jedini susret izgubili su od Napolija (0-2) na startu natjecanja u Ligi prvaka.

Atletico je u zadnjih sedam susreta slavio samo jednom, momčad je u krizi, no ranjeni lav je najopasniji. Na Anfieldu su svjesni kako nitko ne može motivirati momčad da se bori u gotovo bezizlaznim situacijama kao Diego Simeone.

“Kad god izgubite nekoliko utakmica uvijek se pojave sumnje i suočite se s teškim pitanjima, ali kad pobijedite u tri ili četiri utakmice, sve se zaboravlja”, rekao je veznjak Marcos Llorente.

Simeone ima mnogo problema s ozljedama, Herrera i Trippier neće igrati, a upitni su Joao Felix i Diego Costa. S druge strane neće biti Shaqirija, a Mane je pod znakom pitanja.

U drugom susretu večeri sastaju se Borussia Dortmund i PSG. Francuski prvak je favorit i postavlja se samo jedno pitanje – može li PSG ove sezone do kraja?

Zadnje tri sezone PSG je ispadao u osmini finala (Manchester United, Real Madrid, Barcelona), a prije toga četiri godine u nizu u četvrtfinalu.

Borussia je u posljednje tri utakmice na svom stadionu zabila 14 golova, a ove sezone na Signal Iduna Parku nema poraz. Nijemci najviše nade polažu u norveško čudo, Erlinga Brauta Haalanda koji je ovoga ljeta stigao iz Leipziga i u šest nastupa zabio devet golova.

“Haaland je iznimno efikasan i igra sjajno. Bojimo li se? Nemamo straha, ali imamo puno poštovanja. Znamo da je jako motiviran, ali tako je i PSG”, kazao je kapiten pariškog sastava Thiago Silva.

Obje večerašnje utakmice bit će u direktnom TV prenosu na kanalima Arene Sport.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA