3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Generalni sekretar UN-a stigao u posjetu Pakistanu

 
 

IAntonio Guterres, generalni sekretar Ujedinjenih nacija stigao je u nedjelju u četverodnevnu posjetu Pakistanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Po dolasku u Islamabad, Guterresa su dočekali visoki pakistanski dužnosnici, uključujući i Munira Akrama, stalnog predstavnika Pakistana u UN-u.

Guterres će održati glavni govor na međunarodnoj konferenciji o afganistanskim izbjeglicama u Pakistanu, saopšteno je iz pakistanskog Ministarstva vanjskih poslova.

- OGLAS -

Prije polaska za Islamabad, Guterres je na Twitteru pohvalio Pakistan kao jednu od najdosljednijih i najpouzdanijih zemalja koje doprinose mirovnim naporima UN-a širom svijeta.

Planirano je da se tokom boravka u Islamabadu Guterres sastane s pakistanskim predsjednikom Arifom Alvijem, premijerom Imranom Khanom i ministrom vanjskih poslova Makhdoomm Shahom Mahmoodom Qureshijem.

“Naše rukovodstvo će iznijeti mišljenja o svima aspektima spora u Jammu i Kashmiru”, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Pakistana.

Guterres će, također, posjetiti i Gurdwara Kartarpur Saheb, smješten u Narowalu, koji je udaljen 115 kilometara od Lahorea, glavnog grada sjeveroistočne provincije Punjab. Gurdwara Kartarpur Saheb je posljednje počivalište Babe Guru Nanaka, osnivača sikske religije, koji je umro 1539. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA