Sport
Kordić čestitao Lani Pudar: Pripremamo dokumentaciju za izgradnju bazena Dok su Lani stizale čestitke istovremeno se gradskim vlastima Mostara postavilo pitanje šta je sa izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru.
#

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uputio je čestitku Lani Pudar koja je na Svjetskom prvenstvu u plivanju osvojila šesto mjesto u jakoj konkurenciji. Lana je sa svojih 16 godina najmlađa takmičarka ali joj borbenosti i snage ne nedostaje. 

Dok su Lani stizale čestitke istovremeno se gradskim vlastima Mostara postavilo pitanje šta je sa izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru. 

Gradonačelnik Kordić je na Facebooku kratko napisao da Mostar priprema dokumentaciju potrebnu za početak izgradnje bazena.

Zbog nedostatka uslova u svom rodnom Mostaru za treninge Lana je prinuđena većinu svog vremena provoditi u Sarajevu gdje vježba na olimpijskom bazenu.

Iako je Lanin uspjeh samo njen i njenih trenera i porodice koja joj je najveća podrška, ne treba nikoga iznenaditi ako BiH jednog dana ostane bez ovakvih talenata jer će negdje drugo dobiti sve uslove za razvoj svog punog potencijala.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.