2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Metličić kritikuje Červara nakon remija s Japancima: Da smo igrali odbranu 6-0, lako bismo dobili

Hrvatska rukometna reprezentacija neprijatno je iznenadila na startu Svjetskog prvenstva, protiv Japana je jedva izvukla remi od 29:29. Japanci su cijelo vrijeme imali prednost i reprezentacija Line Červara morala se spašavati poraza u Egiptu.

Mnogima neke odluke hrvatskog selektora nisu najjasnije, a svoj stav iznio je i bivši hrvatski reprezentativac Petar Metličić u studiju RTL-a.

“Duvnjak i Mandić nisu dobro igrali prednjeg u obrani, Dule je puno griješio, ali ovo i nije bila utakmica za obranu 5-1. Da smo igrali 6-0, lako bismo dobili. I još smo u toj obrani bili bez faula, bez kontakta”, rekao je Metličić.

- OGLAS -

Nadovezao se i Drago Vuković.

“Obrana 6-0 je gušća i teže je pronaći rupu do crte. A mi smo forsirali 5-1.”

Hrvatska je u 60 minuta izvela samo dvije kontre i dala jedan gol tako. Japanci su imali iz kontre realizaciju 6/7.

“Pogotovo uvijek kad je Štrlek igrao, zabijali smo puno lakih golova. A on je u petak igrao desetak minuta”, rekao je Metličić.

Vuković je potom dodao:

“Malo kontri znači da je loša obrana.”

Metličić, Vuković i Šprem zapitali su se zašto više nije igrao Ivan Martinović koji je u prvom poluvremenu bio raspucan. Vanjskog je Červaru igrao Ivan Čupić.

“Šebetić je počeo kao desni vanjski, ali je promašio dva šuta i izgubio dva duela u obrani. Onda je ušao Martinović i bio jedan od rijetkih koji je imao dobar šut, plus dvije asistencije, ali i jednu izgubljenu loptu. U obrani je imao problem”, rekao je Metličić, a Vuković nastavio:

“Probao je izbornik potom s Horvatom na desnom vanjskom, što je obrambeno objašnjivo, ali u napadu nejasno. I još k tome na njihovu obranu 6-0 mi smo išli bez šutera s desnog vanjskog?”

Metličić je zatim objasnio:

“Krilo se stavlja na poziciju beka kad suparnici igraju duboku zonu, ali na 6-0 staviti niskog igrača protiv obrane koja nije visoka i još nas uopće nisu izlazili blokirati na šut… U napadu smo tu mogli mijenjati igrača. Čupko je bio nemoćan, nije griješio, ali samo je dodavao loptu jer nema visinu i ne može ništa drugo. A bilo je šanse za nekog šutera, nema razloga da Martinović barem u napadu nije igrao.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA