5 C
Sarajevo
27.04.2024

Meč pod upitnikom, Mourinho negoduje: Ponedjeljak je, to bi nam bio treći odgođeni duel

Nakon serije odgađanja mečeva širom Engleske, pod velikim upitnikom je i duel kojeg bi u srijedu trebali igrati Aston Villa i Tottenham.

Veliki broj fudbalera Aston Ville pozitivan je na korona virus. Navodno, radi se o 10 prvotimaca Lavova koji nisu u trenažnom procesu, pa je zbog toga u meču FA Cupa protiv Liverpoola kompletan tim juniora izašao na megdan Redsima.

Mnogi očekuju kako će meč biti odgođen, ali među njima nije menadžer Tottenhama Jose Mourinho, koji vjeruje da će se duel igrati.

- OGLAS -

“Očekujem da igramo u srijedu. Niko me nije obavijestio da se neće igrati, a ponedjeljak je. Krenuli smo sa pripemama meča i tako ćemo raditi u utorak, ukoliko nam neko ne kaže nešto drugo”, rekao je Mourinho i nastavio:

“Ovo je prilika za Premier ligu da pokaže liderstvo u donošenju ispravnih odluka. Klub kao što je Tottenham, čini sve kako bi bio spreman za igranje, poštujemo pravila i činimo sve što je u našoj moći. Ne može nas se kazniti tako. Ukoliko ne odigramo protiv Ville, to će biti treći duel koji nam je odgođen i bit će nemoguće odigrati, a da mi nismo ništa krivi”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA