10 C
Sarajevo
18.04.2024

Portugalski predsjednik pozitivan na covid-19, nema simptome

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa testiran je pozitivno na koronavirus, ali do sada nije pokazao simptome, priopćio je u ponedjeljak njegov ured.

Sedamdesetdvogodišnji De Sousa nastoji osvojiti drugi predsjednički mandat na izborima 24. siječnja.

Rebelo de Sousa otkazao je sve javne angažmane i izolirao se u predsjedničkoj palači u Lisabonu, navodi se u priopćenju njegova ureda.

- OGLAS -

Prošle srijede proveo je nekoliko sati u “administrativnoj izolaciji” nakon što je član njegove pratnje bio pozitivan, no predsjednik je tada bio negativan i nije bio smješten u karantenu jer se njegov kontakt s dotičnom osobom smatrao “niskim rizikom”.

Portugal se suočava s novim mjerama zatvaranja nakon rekordna 122 smrtna slučaja u protekla 24 sata i gotovo 4.000 ljudi u bolnici u ponedjeljak.

Kampanja za predsjedničke izbore 24. siječnja, koja je službeno počela u nedjelju, već je smanjena na minimum i bit će obustavljena najavom novog zatvaranja radi suzbijanja zaraze.

Ankete predviđaju reizbor konzervativnog Rebela de Souse u prvom krugu glasanja bez kandidata kojeg službeno podržavaju vladajući socijalisti.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA