13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Goran Karačić: Žao mi je zbog brata Ivana i reprezentacije BiH na EP, Igor je lider Hrvatske

Vrlo uspješna porodica Karačić svijetu sporta dala je tri izdanka, a nešto poznatiji su rukometaši Ivan i Igor. Obojica su nastupili na Evropskom prvenstvu, ali Ivan u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Igor u redovima Hrvatske.

Goran Karačić, koji je branio za omladinske reprezentacije BiH, poručio je da je zadovoljan nastupom Zmajeva na Evropskom prvenstvu, s obzirom na uvjete u kojim rade.

“Jako mi je žao zbog Ivana i svih njegovih saigrača. Toliko muke, toliko rada, a ništa im nije omogućeno od ljudi s vrha. Ja sam iskreno zadovoljan s njihovim nastupima ovom prvenstvu. Bili su u ‘grupi smrti’ i pružili su dobar otpor u mogućnostima kakve su oni imali”, rekao je golman turskog tima za Hercegovina.info.

- OGLAS -

Komentarisao je i da je najstariji brat, Igor, lider Hrvatske i ratnik po prirodi.

“Igor je po prirodi ratnik. Ovo za mene nije ništa čudno kako on igra ovo Evropsko prvenstvo. On je jednostavno lider na terenu, što je pokazao s Vardarom, a i sada s Hrvatskom. Uvijek kada dođe situacija, što se kod nas kaže “stani pani”, zna se kome se lopta daje da odlučuje. Jako mi je žao zbog njegove povrede, izgledalo je jako ružno. Svi smo se jako zabrinuli, od mene u Turskoj, brata u Izraelu pa do roditelja koji su u Beču s Igorom”.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA