17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Ronald Koeman nakon prvog poraza Barcelone ove sezone najavio pojačanja u januaru

Nogometaši Barcelone su u šestom kolu La Lige na gostovanju kod Getafea upisali prvi poraz sezone rezultatom 1:0.

Bio je to ujedno i prvi poraz Ronalda Koemana na klupi katalonskog kluba te je Nizozemac odmah najavio pojačanja u januaru.

“Naš interes za Wijnalduma nije bio vezan uz odlazak Lionela Messija. Našem kadru ne bi škodilo malo širine, posebno u trenucima kada nemamo loptu u svom posjedu. Gini ima odličan osjećaj za prostor, on može do gola doći iz veznog reda i donio bi puno ekipi”, kazao je Koeman o sunarodnjaku koji je u Liverpoolu ušao u posljednju godinu ugovora.

- OGLAS -

Ipak, na ljeto su Barceloni primarne bile pozicija desnog beka na koju je iz Ajaxa doveden Dest te pozicija isturenog napadača, za koju nisu uspjeli nikoga pronaći.

Još jedan od igrača kojeg je Barcelona pokušala dovesti na ljeto bio je Memphis Depay iz Lyona. Njegov dolazak bio je uvjetovan prodajom jednog igrača, ali transfer je propao upravo zato što Barca nikoga nije uspjela prodati do zaključenja ljetnog prijelaznog roka, a prvi kandidat je bio Ousmane Dembele.

“Htjeli smo Memphisa jer je odličan igrač i jer posjeduje kvalitete koje su nama nedostajale. Većina napadača u Barceloni želi loptu u svojim nogama. Memphisa se može koristiti kao devetku, ali on se isto može vratiti po loptu. Snažan je, dinamičan i može igrati centralnog napadača i lijevo”, rekao je Koeman za nizozemske novine AD, potvrdivši kako će Depaya pokušati dovesti u januaru.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA