Sport
Lejla Njemčević se učvrstila na prvoj poziciji UCI svjetske rang-liste Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević nakon posljednjeg upisa bodova učvrstila se na prvoj poziciji UCI svjetske maraton ranking-liste.
#

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević nakon posljednjeg upisa bodova učvrstila se na prvoj poziciji UCI svjetske maraton ranking -iste. Svjetsku listu predvodi bh. takmičarka sa 1428 bodova, drugo mjesto zauzima Njemica Stefanie Dohrn sa 1336 UCI bodova. 

Nakon posljednjeg upisa bodova, najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević učvrstila se na prvoj poziciji UCI svjetske maraton ranking-liste. Svjetsku listu predvodi naša takmičarka sa 1428 bodova, drugo mjesto zauzima Njemica Stefanie Dohrn sa 1336, dok je na trećem mjestu Janina Wust iz Švicarske sa 1305 UCI bodova.

Njemčević je povećala prednost na ranking-listi nakon pobjede na prvoj utrci Svjetskog kupa ove sezone u Češkoj, a prilikom čega je upisala novih 250 UCI bodova, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Naredno takmičenje za predstavnicu BiH je druga po redu utrka Svjetskog kupa u Italiji, dužine 100 kilometara sa 3700 metara visinskog uspona, a koja se održava za dvije sedmice.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.