Sport
Lejla Tanović među deset najboljih biciklistkinja na svijetu Tanović ima priliku da dodatno popravi svoj plasman na svjetskoj ranking listi, s obzirom na to da je do kraja sezone ostao veliki broj takmičenja te Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu početkom oktobra mjeseca
#

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović, četvereostruka uzastopna balkanska i 16. puta državna prvakinja nakon zadnjih upisa bodova ponovo se vratila u konkurenciju među deset najboljih na svijetu.

Nakon niza sjajnih rezultata na UCI utrkama naša takmičarka sada zauzima 7. mjesto na svjetskoj ranking listi. Prvo mjesto čvrsto drži reprezentativka Švicarske Ariane Luthi.

Tanović ima priliku da dodatno popravi svoj plasman na svjetskoj ranking listi, s obzirom na to da je do kraja sezone ostao veliki broj takmičenja te Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu početkom oktobra mjeseca, prenosi Patria.

„Trenutno se nalazim u Bihaću gdje treniram na stazi za Balkansko prvenstvo koje me očekuje u nedjelju i vijest da sam nakon zadnjih upisa bodova zauzela sedmo mjesto na UCI listi mi je sjajan motiv pred ovu utrku ali i ostatak sezone. Jedan od naših ciljeva je bio povratak među deset najboljih na svijetu i nastavit ćemo raditi da ostvarimo i ostale zacrtane ciljeve, međutim uvijek razmišljam o narednom takmičenju tako da sam u potpunosti fokusirana na odbranu titule balkanske prvakinje“, rekla je Lejla Tanović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.