Sport
Najbolji plasman do sada za bh. takmičarku u ovom periodu godine
Lejla Tanović zauzima 79. mjesto na UCI rankingu Nakon uvodnog dijela sezone i devet UCI utrka u samo dva mjeseca desetorostruka državna prvakinja i takmičarka SMF tima Lejla Tanović zauzima 79. mjesto u konkrenciji svih brdskih biciklistkinja svijeta
# Fena

Najuspješnija bh. biciklistkinja za vikend je nastupila na dvije UCI C2 utrke koje su održane u Banjoj Luci i na Kozari. Na obje utrke Tanović je zauzela drugo mjesto dok je pobjedu odnijela Jovana Crnogorac iz Srbije, ujedno učesnica Olimpijskih igara u Riju.

Ovim plasmanima bh. takmičarka osvojila je novih 40 UCI bodova za ranking listu kao i četvrtu medalju sa UCI utrka u ovoj sezoni, prenosi Fena.

- Veoma dobar vikend takmičenja je iza nas, Lejla je prikupula vrijednih 40 UCI bodova i pokazala dobru formu uprkos velikom broju utrka u posljednja dva mjeseca. Zadovoljni smo trenutnim 79. mjestom na UCI rankingu s obzirom na to da je ostao glavni dio sezone gdje će Lejla nastupiti na najbitnijim utrkama i zasigurno poboljšati svoj plasman na UCI rankingu. Sada slijedi mala pauza od takmičenja i priprema za naredne utrke -, rekao je selektor reprezantacije Amar Njemčević.

Naredna utrka za bh. takmičarku je UCI C1 utrka u Mađarskoj koja se održava sredinom mjeseca.


TAGOVI

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.