11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Ovo će biti pravi spektakl: Denis Stojnić konačno u kavezu protiv najboljeg hrvatskog MMA borca

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić (39) će se boriti u teškoj kategoriji protiv najboljeg hrvatskog borca Ante Delije (29).

“Dat ću sve od sebe da donesem pojas u moju jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu i u moje Sarajevo. Erko Jun i ja ćemo ponosno nositi bosansku zastavu u Zagrebu. Uz Božiju pomoć dignut ćemo je iznad glava kada budemo izlazili kao pobjednici. Želim se zahvaliti KSW-u za ovu priliku i što vjeruju u mene te mom menadžeru Ivanu Dijakoviću i mom Golden Glory Teamu. I za kraj ću reći ‘I’m Back’ i vidimo se u Zagrebu”, poručio je Stojnić u jučerašnjem intervjuu za Klix.ba nakon što je potpisao ugovor s KSW-om na četiri borbe.

Zanimljivo, Stojnić i Delija trebali su se boriti prošle godine u Dubrovniku, no Hrvat je otkazao borbu jer je odlučio otići u Japan na borbu u organizaciji Rizin protiv Ricarda Prasela koju je dobio odlukom sudija.

- OGLAS -

Stojnić je 22 puta ulazio u oktagon, a zabilježio je 19 pobjeda uz 3 poraza od kojih su dva u UFC-u od kasnijeg prvaka Caina Velasqueza, te Stefana Struvea.

Naš najbolji MMA borac je neporažen u posljednjih osam borbi.

Ante “Walking Trouble” Delija u dosadašnjoj karijeri ima 19 borbi od kojih je 16 riješio u svoju korist i to u prestižnim organizacijama FFC, M-1 i Rizin.

Pred Stojnićem je izuzetno težak izazov s obzirom da je Delija učenik legendarnog Mirka Filipovića i svi ga u Hrvatskoj smatraju nasljednikom popularnog Cro Copa.

Posljednju borbu imao je u organizaciji PFL protiv Carla Seumanutafe koju je dobio odlukom sudija nakon tri runde.

Bolju najavu za meč nije mogao napraviti crnogorski borac Vaso “Psihopata” Bakočević koji je na zvaničnom Instagram profilu KSW-a napisao: “E ovo će da bude nabadanje pravo”.

Na KSW-u 51 Bakočević će se boriti protiv Borysa Mankowskog, a na ovom eventu će nastupiti i još jedan bh. borac.

Ermin Junuzović alias Erko Jun će se u teškoj kategoriji boriti protiv Strengman legende Mariusza Pudzianowskog.

 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA