Sport
Michael Schumacher – Istinska sportska legenda danas slavi 50. rođendan Bio je najbolji u svojoj generaciji. Vjerovatno najbolji ikada protiv kojeg ste se mogli takmičiti, ali prije prije pet godina, nakon što se oprostio od sporta kojeg voli, Michael je imao nesreću na skijanju koja mu je promijenila život
#

Ferrari je nedavno potvrdio da priprema prigodnu izložbu u povodu 3. januara, odnosno pedesetog rođendana Michaela Schumachera, jednog od najuspješnijih vozača u historiji Formule 1.

Budući da je njegova supruga Corinne napravila jedinu logičnu stvar, odlučivši zadržati sve detalje mukotrpnog oporavka u krugu porodice i bliskih prijatelja, svjetski mediji počeli su se natjecati u plasiranju neprovjerenih informacija o Michaelovom stanju, koje su vrlo često bile senzacionalistički intonirane. Tako se u javnosti pojavljivalo sve i svašta, od tvrdnji da je Schumi u vegetativnom stanju, do optimističnih vijesti da samostalno hoda.

 

„Nismo dozvoljavali da informacije iz Michaelovog života cure u javnost. Jednostavno, on je čovjek koji volio privatnost. Jednom mi je rekao: »Nemoj me zvati sve do iduće godine, nestat ću na neko vrijeme«. Mislim da mu je to velika želja za koju je htio da mu se ispuni jednog dana u budućnosti. Na meni je da i dalje radim svoj posao i da ne dopustim da informacije o njegovom stanju izađu u javnost“ poručila je Sabine Kehm, Schumacherova agentica i glasnogovornica.

Zadnje vijesti, koje su ove sedmice izašle u javnost, definitivno bude nadu u oporavak šampiona Formule 1. Prema pisanju engleskog Daily Maila, Schumacher nije prikovan za krevet i ne hrane ga pomoću cjevčica.

Od trenutka kada je zablistao punim sjajem pod svjetlima reflektora Formule 1, Schumi je postao poznat kao ovisnik o brzini i adrenalinu. Tijekom svoje duge karijere doživio je nekoliko ružnih nesreća, ali nikad nije gadno nastradao. Na primjer, 1999. u Silverstoneu njegovom Ferrariju su neposredno nakon starta zakazale kočnice, nakon čega se brzinom većom od 100 kilometara na sat zabio u gomilu guma uz stazu.  

Tada je slomio nogu, a dvije godine kasnije u Melbourneu je izgubio kontrolu nad upravljačem. Pri brzini od 280 kilometara na sat, bolid se dva puta okrenuo u zraku i pao. Schumaher je, ipak, ostao neokrznut i neustrašiv.

  

Na popisu njegovih najvećih sportskih strasti nalazili su se jahanje, skakanje s padobranom, ronjenje i, naravno, miris benzina i spaljenih guma. Na primjer, 2006. godine, kada je prvi put otišao iz Formule 1, prebacio se na dva kotača. Počeo se baviti motociklizmom, i to pod umjetničkim imenom Marcel Niederhausen. Sudjelovao je i na utrkama, a u veljači 2009. godine pao je za vrijeme probne vožnje u Valenciji, ozlijedivši glavu i kičmu. Ali, ni to ga nije obeshrabrilo.

Baš kao i brojne senzacionalističke vijesti o zdravstvenom stanju velikog šampiona. Stoga je definitivno najpametnije poslušati glas razuma Jeana Todta, koji je svima poručio: »Vrijeme je da pustimo Michaela da u miru živi svoj život.«

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.