Sport
Mihael Šumaher ponekad plače. Teško mu je pričati, a još teže hodati Potresni detalji o stanju Šumahera: Na liječenje je potrošeno više od 22 miliona eura. Njegova djeca i supruga nisu izgubili nadu da će se Mihael ipak oporaviti
# Profimedia

O zdravstvenom stanju legendarnog šampiona u Formuli 1, Nijemca Mihaela Šumahera, gotovo ništa se ne zna jer porodica ništa ne iznosi u javnost.

Britanski tabloid "Ekspres" nedavno je objavio tekst pod nazivom: "Gde je Mihael Šumaher? Hoće li mu ikada biti bolje?"

Autor teksta ističe da nije sasvim jasno gdje se legendarni Nijemac trenutno nalazi. Da li je u svojoj kući u Švajcarskoj ili je na ranču u Sjedinjenim Američkim Državama...

"Po onome što znamo o njegovim povredama, Šumaher ne može da hoda, ni da razgovara, ali izvori tvrde da može da pokaže emocije. Prema izvaštajima o zdravstvenoj zaštiti, Šumaherovi računi za kućnu njegu premašili su 22 miliona evra", navodi se u tekstu ovog tabloida.

Francuski časopis "Paris Match" navodno ima izjavu jednog člana familije.

"Kad ga stavite u invalidska kolica i okrenete prema prekrasnoj panorami planina s pogledom na jezero, Mihael ponekad plače".

Njegova djeca i supruga nisu izgubili nadu da će se Mihael ipak oporaviti.

"Hoće li Šumaher ikada više izaći u javnost? Od male količine informacija koje je do sada dala njegova porodica, čini se da neće biti vidljiv u javnosti u skorije vreme. Međutim, izvor je rekao: Korina i djeca se svakog dana nadaju medicinskom čudu. Porodični prijatelj je također otkrio da je legenda dobro, ako se uzme u obzir situacija i okolnosti u kojima se nalazi", zaključuje se u tekstu.

 

Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.