10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Helem nejse predstavio animirani spot za pjesmu “A ja sam za to”

“Realno, skontali smo oko čega se svijet okreće, preostaje nam samo ljubav da nas pokreće”, glavna je poruka petog singla s aktuelnog albuma “Pola čovjek pola jedan”.

Gaga, Stihi i Toshi zalažu se za ljubav i utopistički vjeruju da ona može pobijediti svaku prepreku, u šta će vas uvjeriti zaraznim refrenom nove pjesme “A ja sam za to” te fantastičnim animiranim pixel art spotom koji je nastao po uzoru na kultnu videoigru “Super Mario”.

“Ideja nam se svidjela jer do sada niko na ovim prostorima nije napravio takav spot, a mi volimo ekserimentisati i publici ponuditi nešto što do sada nije vidjela”, rekli su nam Gaga, Stihi i Toshi.

- OGLAS -

Njihovu ideju u djelo su proveli mladi umjetnici iz Visokog Zahid Lagumdžić i Amir Hadžić iz kolektiva Iceey Art. Izrada spota trajala je čak pet mjeseci, a momci iz kolektiva Helem nejse sigurni su da će finalni produkt u kojem se krije i snažna društveno-politička poruka oduševiti publiku. 

“Glavni protagonisti spota su Gaga, Stihi i Toshi koji se odlučno bore protiv svih anomalija koje tresu naše društvo na dnevnoj bazi i to sve u cilju oslobađanja ljubavi koju u ovom slučaju personificiraju tri prelijepe dame zatočene u sarajevskoj Vijećnici. Na tom putu bore se protiv svih oblika nasilja, nacionalizma, politike, reality zvijezda, lažnih vijesti, režimskih medija, šalterskog terorizma i terorizma u sredstvima javnog prijevoza. Nakon što prođu sve etape i unište troglavo čudovište na zadnjem nivou, oslobađaju svoje voljene, čime dokazuju da ljubav uvijek na kraju pobijedi, ali samo ako si dovoljno uporan u svojoj ideji”, ponosno su dodali momci iz Helem nejse.

Za muziku i aranžman zaslužan je Toshi Domaćin, saksofon je odsvirao Mario Ševerac, a perkusije Marko Louis koji je ujedno odradio i miks. Tekst je napisao Stihomir Klepić dok je pjesma masterirana u studiju Croatia Recordsa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA