Sport
Mirza Nikolajev za Face iz Pekinga: Do prije 3 dana nismo mogli izlaziti iz soba (FOTO+VIDEO)
Pripremila: Irmana Mujezin
Bh sankaš Mirza Nikolajev priprema se za prvu ovosezonsku vožnju Svjetskog Kupa na novoj Olimpijskoj stazi u Pekingu

Mirza Nikolajev se sada nalazi u distiktu Yanqing, gdje se sprema na novoj stazi za prvu trku. 

U Peking je stiglo preko 120 takmičara posebnim čarter letovima i u glavnom gradu Kine će se zadržati naredne tri sedmice.

- Staza je nevjerovatna i posebna, najduža na svijetu, a i najveća, kazao je Mirza za Face.ba.

Takmičarima sada predstoji upoznati se sa stazom, sedmica treninga, te vožnja Svjetskog kupa što će ujedno za Kineze predstavljati i generalnu probu pred Olimpijske igre koje su na rasporedu početkom naredne godine.

- Pripreme idu dobro, ali staza je puna iznenađenja i moram reći da je izazovna. Navikavanje na sanke je još uvijek u procesu, ali svakim danom ide sve bolje i bolje, rekao je Nikolajev.

U Pekingu su na zakonu rigorozna pravila zbog korona viruza, takmičari svaki dan bivaju testirani bez obzira da li su vakcinisani ili ne.

- Pravo je teško poštovati i pratiti pravila koja su nam rekli. Do prije 3 dana nismo mogli izlaziti iz soba, svaki dan imamo PCR testiranje te mjerenje temperature. Čak i jedino vrijeme kada smo svi zajedno, a to je za doručak, ručak i večeru, nemamo potpunu slobodu, rekao nam je Mirza.

Otežavajuća okolnost za našeg sportistu jeste i da trener još uvijek nije tu te da će stići tek nakon treće trke Svjetskog kupa. 

Prva ovosezonska trka na kojoj će nastupiti Mirza na rasporedu je 20. i 21. novembra na novoj Olimpijskoj stazi u Pekingu.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.