Sport
Mladi iz Banovića prikupljaju sredstva za renoviranje sportskog terena Udruženje mladih "BaUM" iz Banovića u saradnji da organizacijom World Vision i Općinom Banovići, početkom augusta pokrenulo je kampanju prikupljanja sredstava "Srcem za teren"
#

Udruženje mladih "BaUM" iz Banovića u saradnji da organizacijom World Vision i Općinom Banovići, početkom augusta pokrenulo je kampanju prikupljanja sredstava "Srcem za teren"   s ciljem da se djeci osigura adekvatan sportski prostor za rekreaciju, igru i provođenje slobodnog vremena u sigurnom okruženju. 

- Djeca i mladi u Banovićima nemaju adekvatan javni teren na kome mogu provoditi slobodno vrijeme i odrastati u sportskom duhu. Udruženje planira renovirati igralište koje će biti mjesto na kome će djeca i mladi provoditi vrijeme tokom i nakon nastave, otkrivati i razvijati svoje talente i kreirati uspomene za pamćenje - kazao je predsjednik Udruženja mladih "BaUM" Ademir Hasić. 

U narednom periodu slijedi niz aktivnosti i događaja koje organizuje Udruženje mladih "BaUM", a sve u cilju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi, saopćeno je iz Udruženja mladih "BaUM" iz Banovića.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.