17 C
Sarajevo
16.04.2024

Manchester United u 93. minuti izborio četvrtfinale Lige prvaka

Fudbaleri Manchester Uniteda senzacionalno su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, nakon što su na Parku prinčeva pobijedili PSG sa 3:1 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice.

Crveni đavoli su tako postali prva ekipa u historiji Lige prvaka koja je nadoknadila domaćih 0:2 i prošla dalje. U dosadašnja 34 puta to nikom nije pošlo za rukom.

Nakon što je u prvom susretu na Old Traffordu slavio 2:0, činilo se kako će PSG rutinski odraditi revanš. Posebno iz razloga što je United stigao u Pariz bez suspendiranog Paula Pogbe te povrijeđenih Nemanje Matića, Juana Mate, Antonia Valencije, Jessea Lingarda, Andera Herrere, Anthonyja Martiala, Phila Jonesa i Alexisa Sancheza.

- OGLAS -

Međutim, Crveni đavoli su odigrali hrabro, vodili su 1:0 i 2:1, a potom u sudskoj nadoknadi zabili iz kaznenog udarca go za 3:1 i izborili plasman u četvrtfinale.

Ole Gunnar Solskjaer je tako postao tvorac još jednog velikog poduhvata Crvenih đavola. Upravo je Solskjaer bio strijelac u sudskoj nadoknadi za 2:1 pobjedu u finalu Lige prvaka davne 1999. protiv Bayerna. Bavarci su vodili 1:0 sve do sudske nadoknade kada su Sheringham i Solskjaer okrenuli rezultat. Ovog puta norveški stručnjak je napravio poduhvat na klupi, predvodeći United do velikog slavlja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA