Sport
Poznati bh. alpinista Muhamed Gafić objavio sliku Cvitanušića: "Na licu mu se vidi pečat Everesta" Javnost širom regije sa velikom pažnjom pratila je Tomin pohod na Mount Everest, koji je počeo 31. marta, kada je krenuo sa sarajevskog aerodroma prema Nepalu
#

Bosanskohercegovački alpinista, triatlonac i Ironman Tomo Cvitanušić osvojio je prije dva dana vrh svijeta jer se popeo na Mont Everest nakon avanture koja je trajala 46 dana.

Njegov učitelj, također poznati bh. alpinista Muhamed Gafić, objavio je danas sliku koju mu je poslao Tomo nakon završene misije uz opis:

“Tomislav Cvitanušić je stigao u Bazu Everesta na 5300 m n/v, danas 19. maja u 15:30. Doživio je i preživio ekstremne napore, uspješno stigao na vrh Everesta i sretno se vratio u bazu. Javio mi se iz šatora i video linkom smo pola sata razgovarali. Zdravstveno stanje mu je vrlo dobro. Na licu mu se vidi pečat Everesta”, napisao je Gafić.

Javnost širom regije sa velikom pažnjom pratila je Tomin pohod na Mount Everest, koji je počeo 31. marta, kada je krenuo sa sarajevskog aerodroma prema Nepalu. Sve vrijeme poghoda bio je u kontaktu sa Gafićem koji mu je pružao savjete i podršku.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.