10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Lufthansa zbog korona virusa produžila obustavu letova prema Kini do 24. aprila

Lufthansa Group je u ponedjeljak saopćila kako je do 24. aprila produžila suspenziju svih letova prema i iz Kine zbog epidemije korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nakon detaljne procjene svih trenutno dostupnih podataka o korona virusu, Lufthansa, SWISS i Austrian Airlines odlučili su produžiti obustavu svih letova između Njemačke, Švicarske, Austrije i Kine”, saopćeno je iz aviokompanije.

Svi letovi Lufthansa Grupe u Teheran otkazani su do kraja aprila, a bit će smanjeni letovi za Italiju.
Njemačka aviokompanija navela je da će finansijske informacije u vezi s godišnjim primanjima kompanije biti objavljene 19. marta, te da je prerano je za procjenu utjecaja korona virusa na prihode kompanije.

- OGLAS -

Novi korona virus, koji je prvi put otkriven u Kini, zarazio je više od 89.000 ljudi širom svijeta i prouzrokovao smrt preko 3.000.

Koronavirus, službeno nazvan COVID-19, se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 50 zemalja širom svijeta.

Najviše oboljelih izvan Kine registrovano je u Južnoj Koreji i to 4.212. Zatim slijedi Italija gdje je registrovano 1.694 zaraženih i 34 smrtna slučaja.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA