Sport
Najbolji na svijetu rekao zbogom: Odlazi čovjek poznatiji i od sporta kojim se bavio U utorak je najbolji futsaler svijeta, Ricardinho, objavio da okončava karijeru.
#

Portugalski reprezentativac Ricardinho ovog je utorka najavio kraj 18-godišnje karijere u malom nogometu, mjesec dana nakon što je prvi put postao svjetski prvak, naslov koji je pridružio naslovu prvaka Evrope iz 2018. godine.

"Danas sam došao objaviti kraj ciklusa, iako me to puno boli. Bilo je to bez sumnje nevjerojatno, nezaboravno putovanje. Počeo sam gledati unatrag i sjećati se da sam počeo sa 16 godina u Rio Maioru. Znao sam da ću biti s najboljima, ali nisam znao da će put biti tako savršen", poručio je Ricardinho.

"Mislim da je ovo najteža odluka koju donosim u karijeri, ali mislim da je vrijeme da ustupim mjesto mlađima i da osjećam da sam dao reprezentaciji sve što sam mogao od 16. godine do danas. Nadam se da razumijete moje riječi, moj osjećaj i moju odluku. Ponosan sam Portugalac, nastavit ću dalje kao navijač i bodriti momke u narednim utakmicama", dodao je.

Tridesetšestogodišnji Ricardinho je šest puta bio najbolji futsaler svijeta - 2010., 2014., 2015., 2016., 2017. i 2018. godine.

Počeo je u Benfici, a kasnije igrao za Paris, japansku Nagoyu, CSKA Moskvu, Inter Movistar u Španiji, te je osvojio više od 30 trofeja, uključujući i tri izdanaj UEFA Futsal Lige prvaka.

Nema trofeja koji nije osvojio i odlazi u potpuno zasluženu mirovinu, a njegovi potezi pratit će se na YouTubeu još godinama...

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.