15 C
Sarajevo
26.04.2024

Mjanmar ne dozvoljava kruzeru “Silver spirit” da pristane

Mijanmar nije dao dozvolu kruzeru “Silver spirit” sa više od 400 putnika da pristasne u njegovoj luci iz bojazni da putnici mogu biti zaraženi virusom korona, rekao je danas visoki turistički zvaničnik.

Luksuzni brod “Silver spirit”, kojim upravlja Silversi kruzis sa sjedištem u Monaku, posljednji put je pristao na tajlandskom ostrvu Puket i trebalo je sutra da se zaustavi u Tilavi, nedaleko od mjanmarske prestonice Jangon.

“Obavijestili smo lučke vlasti da pristajanje ovog broda ne smije biti dozvoljeno”, rekao je u telefonskoj izjavi Rojtersu Kin Maung Soe, zamjenik stalnog sekretara Ministarstva hotela i turizma.

- OGLAS -

On je rekao da ne zna da li neko od putnika ima simptome virusa.

“Čak i ako putnici do sada nisu imali simptome, oni možda mogu da ih imaju kad stignu u Mjanmar i to bi bilo teško za zemlju da kontroliše”, rekao je zvaničnik.

“Ako se stvari pogoršaju, naši ljudi bi mogli da budu pogođeni”, dodao je Soe.

U saopštenju Ministarstva zdravlja i sporta objavljenom na Fejsbuku, navodi se da brodu ne treba dozvoliti da pristane, jer je pristajao u zemljama sa velikim brojem slučajeva zaraženih, uključujući Tajland koji ima 43 slučaja zaraženih virusom korona

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA