-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Federalna vlada odobrila sredstva za projekt energetske učinkovitosti

Vlada Federacije BiH na sjednici u četvrtak u Mostaru odobrila je prijenos stalnih sredstava i izvršenih građevinskih radova krajnjim korisnicima, nabavljenih u okviru provedbe projekta “Energetska učinkovitost u BiH”.

Riječ je o izvršenim građevinskim radovima vrijednim 1.765.562 maraka, te 44.401 maraka stalnih sredstava, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja s krajnjim korisnicima sačinit će ugovore, a oni su dužni da dodijeljena stalna sredstva i izvršene građevinske radove knjigovodstveno evidentiraju.

- OGLAS -

Na listi korisnika izvršenih građevinskih radova (adaptacija) su Narodni univerzitet Konjic/Centar za kulturu, Srednja škola Prozor, Srednja prometna škola i Srednja mašinsko-saobraćajna škola Mostar, te domovi zdravlja u Čapljini i Čitluku.

Iznos od 44.401 maraka odnosi se na jačanja kapaciteta Federalnog ministarstva prostornog uređenja kroz nabavku i uspostavu sustava za upravljanje poslovnim sadržajem, za vođenje protokola i upravljanje dokumentima, te nabavku hardverom za podršku, navodi se u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA