Sport
Nigdje, nigdje, nigdje kao u Bosni! Čičkušić dobio pravo nastupa u 10. minuti susreta!? Sinoć je odigrano treće kolo Doigravanja za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone, u kojem su rukometaši Iskre na domaćem terenu ugostili ekipu RK Krivaja iz Zavidovića.
#

Ukoliko ste mislili da ste vidjeli sve moguće i nemoguće kada je u pitanju rukomet u Bosni i Hercegovini i rad odnosno nerad Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, varata se.

Sinoć je odigrano treće kolo Doigravanja za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone, u kojem su rukometaši Iskre na domaćem terenu ugostili ekipu RK Krivaja iz Zavidovića.

Podsjetimo, rukometaši Krivaje i Bosne iz Sarajeva, izborili su pravo nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine kao prvaci Federalnih liga, ali su onda iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine izmislili famozno doigravanje u kojem će nastupiti dvije ekipe koje trebaju da ispadnu i dvije ekipe koje trebaju da uđu u Premijer ligu.

To možda ne bi bilo toliko smiješno da su u razigravanju nastupile sve tri ekipe koje napuštaju elitni rang bh rukometa, a ne dvije ekipe, RK Goražde i RK Iskra, dok RK Drina kao predstavnik Republike Srpske, nije razigravala sa ekipom koja Premijer ligu popunjava iz Prve lige Republike Srpske.

Nismo toliko pisali o famoznom baražu, jer smo ostavili i nadali se sportu i sportkom nadmetanju, danas su se pojavile nove, neviđene scene u bh rukometu.

Benjamin Čičkupić koji je prije početka doigravanja predstavljen kao veliko pojačanje u MRK Iskra, nije dobio potrebnu licencu ćime je izgubio pravo nastupa u doigravanju. Od početka Doigravanja pa sve do početka večerašnje utakmice, Čičkušić nije imao pravo nastupa, te nije ni bio uvršten u zapisnik za večerašnju utakmicu.

U desetoj minuti susreta protiv Krivaje, Rukometni savez Bosne i Hercegovine odobrio je pravo nastupa i Čičkušić je dobio licencu, te je dodan u zapisnik, nakon ćega je ušao u igru.Igrač može biti dodan u zapisnik ukoliko zakasni na utakmicu, i ima pravo nastupa kao takav, ali samo još u Bosni i Hercegovini možete dobiti licencu za vrijeme treće utakmice baraža.

Ovakav potez čelnika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je za svaku osudu, jer ovakve stvari više nemaju nikakve veze za sportom i igrom. Ovo je užaš i poniženje zdravog razuma.

Sigurno je da će uslijedi žalba iz RK Krivaja na ovu utakmicu.

Zdici.info

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.