11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Anastasiadis: Trebali smo pobijediti

Trebali smo pobijediti, osim ako nisam bio na nekom drugom stadionu, istakao je Angelos Anastasiadis, selektor fudbalske reprezentacije Grčke koja je večeras u Zenici u drugom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 odigrala 2:2 s Bosnom i Hercegovinom, javlja Anadolu Agency (AA).

Grci su bili totalno razbijeni u prvom poluvremenu, gubili 0:2, ali su u nastavku zaigrali bolje, te poslije crvenog kartona Miralema Pjanića, sa igračem više na terenu stigli do boda ”zlata vrijednog”.

“Poslije 25 minuta meča počeli smo držati loptu. Moj cilj je da igramo napadački. Želim da igramo napadački, zbog toga sam bio jako razočaran kako smo počeli utakmicu”, rekao je Anastasiadis, dodavši:

- OGLAS -

“Znali smo da je BiH jaka iz prekida. Tako smo i primili oba gola. Drugi gol, koji smo primili, za mene je smiješan jer nismo postavili živi zid, a znali smo ko šutira (Pjanić, op.a.). U poluvremenu sam rekao svojim igračima da možemo pobijediti samo ako vjerujemo u sebe. Ne bi bilo pošteno da sada kažem da nisam zadovoljan bodom, zato što smo igrali protiv fantastične BiH, reprezentacije koja ima super igrače. Kažem, ne bi bilo pošteno, pogotovo nakon crvenog kartona Pjanića koji je promijenio cijeli tok utakmice.” 

Grčka će u trećem kolu grupe ”J” 8. juna na Olimpijskom stadionu ”Spyros Louis” u Atini biti domaćin Italiji, gdje će tri dana poslije ugostiti i Armeniju.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” prva je Italija sa šest bodova. BiH i Grčka imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA