Sport
Novi detalji hapšenja Adnana Ćatića Poznati bokser uhapšen je na sajmu fitnes opreme "Fibo" jer je optužen za utaju poreza
#

Adnan Ćatić je bio gost na tom sajmu, a onda su svi ostali šokirani kada se pojavila policija koja je privela poznatog sportistu.

Ćatić se optužuje za utaju poreza, a prema pisanju njemačkih medija dokazi protiv njega su veoma jaki. Radi se o događaju iz 2010. godine kada je Ćatićeva firma Stur Box Promotion GMBH potpisala ugovor s agencijom UFA Sport i televizijom Sat 1.

Ovaj ugovor njemačkom bokseru trebao je donijeti oko dva miliona eura po borbi, a u ugovoru je bilo dvanaest borbi koje su emitirane na Sat 1 televiziji, od 4. septembra 2010. do 20. februara 2016. godine.

Na kraju je promoter Ahmet Oner tužio Ćatićevu firmu i poručio da mu nisu isplatili sve naknade, te je otkrio da su zaradili oko 20 miliona eura. Problem je nastao jer su odmah shvatili da je Ćatićeva firma prijavila znatno manje poreza nego što je trebala.

Također, ono što mnoge čudi jeste da se advokat Adnana Ćatića uopće nije oglašavao. Iz njemačke policije su otkrili da nisu dobili ni zahtjev za pregovore oko njegovog puštanja na slobodu uz kauciju, prenosi Slobodna Bosna.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.