1 C
Sarajevo
19.04.2024

Prvenstvo BiH za košarkaše: Sparsi se mučili sa Bratuncem, Leotar nadigrao Slobodu

Gosti su pružili veoma jak otpor favorizovanom domaćinu koji je tek u posljednjih deset minuta uspio da slomi otpor Bratunca.

Sarajlije su do pobjede predvodili Adin Vrabac i Darrion Strong Moore sa po 16 postignutih poena, dok je na drugoj strani Mladen Pantić postigao 15.

Košarkaši Zrinjskog stigli su do važne pobjede na gostovanju kod Proma u Donjem Vakufu rezultatom 75:100. Krsto Bjelica s 30 poena bio je najefikasniji igrač Zrinjskog, a raspoloženi su bili i Glogovac i Danilović sa po 19 i Vranješ sa 12 poena. U ekipi Proma bolji od ostalih Vuk Milanović sa 16 koševa.

- OGLAS -

Ubjedljiv trijumf ostvarila je Čapljina na gosotovanju protiv posljednjeplasirane Vogošće, a bilo je 86:121.

Vladmir Ivelja sa 23 koša bio je najefikasniji kod gostiju, a istakli su se i Milan Lužaić i Milan Marković sa po 20 ubačaja. U redovima Vogošćana Mujo Tuljković je postigao 25 poena, a Jai Williams 20.

Mladost Mrkonjić Grad je na svom parketu nadigrala Kakanj sa 76:67.

Stefan Mijović sa 18, Dragan Đuranović sa 16 i Gojko Sudžum sa 14 poena bili su najbolji od kod domaćih. Haris Ćurevac sa 16 i Refik Bašić sa 13 koševa nisu bili dovoljni Kakanjcima da izbjegnu poraz.

U posljednjem susretu večeri Leotar je u Trebinju bio bolji od Slobode sa 92:86. Meč je prelomljen sjajnom igrom domaćih u trećoj dionici, a do pobjede su ih vodili Marko Rikalo sa 22 i Ivan Pendić sa 18 koševa.

Kod Tuzlaka najefikasniji su bili Sani Čampara sa 21 i Walther Gregg sa 17 ubačaja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA