Sport
OK BiH provodi projekat ”Olimpijsko naslijeđe” Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić naglasio je da se radi o projektu koji promoviše realne vrijednosti – izvrsnosti, poštovanje i prijateljstvo
#

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) realizuje umjetničko–edukativni projekat pod nazivom “Olimpijsko naslijeđe”, ususret Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) koji će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara.

Projekat je koncipiran kao jednodnevna umjetnička radionica kojoj su prethodila predavanja na temu bogatog olimpijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

U proteklom mjesecu, u cilju promocije projekta, djeca iz sarajevskih škola su posjetili Olimpijski muzej, instituciju koja je zadužena za čuvanje i promovisanje sportskog i kulturnog naslijeđa naše zemlje. Pored predavanja, za vrijeme posjete muzeju, učenici su imali priliku da se upoznaju sa predstojećim igrama EYOF Sarajevo/Istočno Sarajevo 2019, te da se druže sa maskotom Groodvy koja je izazvala veliko oduševljenje kod mladih.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.