Sport
Olimpijska pobjednica i najbolja njemačka skijašica objavila kraj karijere Njemačka alpska skijašica Viktoria Rebensburg objavila je u utorak da završava sportsku karijeru, javlja njemačka novinska agencija dpa.
# Fabrice Coffrini

Njemačka alpska skijašica Viktoria Rebensburg objavila je u utorak da završava sportsku karijeru, javlja njemačka novinska agencija dpa.

Olimpijska pobjednica u veleslalomu 2010. i najbolja njemačka skijašica u Svjetskom kupu objavila je vijest o tome u utorak na društvenim mrežama.

"Odlučila sam završiti svoju alpsku skijašku karijeru nakon 13 godina. Bilo mi je teško donijeti ovu odluku i nakon dugog promišljanja. Nakon posljednje ozljede i dvomjesečnog treninga na snijegu, shvatila sam da više nisam sposobna za skijanje na tako visokoj razini," objavila je 30-godišnja Njemica na Facebooku.

Osim zlatne olimpijske medalje s OI u Vancouveru 2010. Rebensburg ima i brončanu medalju u veleslalomu s OI u Sočiju te dvije srebrne medalje u istoj disciplini sa SP u Vailu (2015.) i u Areu (2019.). U Svjetskom kupu je tri puta osvajala mali kristalni globus u veleslalomu, a upisala je pobjede u ¸19 utrka, od toga 14 puta u veleslalomu, četiri puta u superveleslalomu i jednom u spustu. Ukupno se 49 penjala na pobjedničko postolje.

U ukupnom poretku u Svjetskom kupu u sezonama 2015./16. i 2017./18. je zauzela treće mjesto.

 

(Jutarnji.hr)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.