Sport
Olimpijske igre u Tokiju ostaju bez čak dvije trećine sponzora? Neki od sponzora su izrazili zabrinutost zbog posljedica na njihove promotivne aktivnosti tijekom Igara, koje bi mogle biti skraćene zbog opasnosti od širenja covida-19 i porasta troškova za organizatore, javlja NHK.
# EPA

Gotovo dvije trećine sponzora (65 posto) Olimpijskih igara u Tokiju, koje su odgođene za 2021. zbog pandemije koronavirusa, nisu sigurni da će ostati angažirani i sljedeće godine, pokazalo je istraživanje koje je u petak provela japanska javna televizija NHK.

Neki od sponzora su izrazili zabrinutost zbog posljedica na njihove promotivne aktivnosti tijekom Igara, koje bi mogle biti skraćene zbog opasnosti od širenja covida-19 i porasta troškova za organizatore, javlja NHK.

"Tražimo načine da pojednostavimo organizaciju Igara i smanjimo kompleksnost Igara i njihov trošak", izjavio je u srijedu predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, ne spominjući još uvijek mogućnost da OI budu bez gledatelja.

Sponzori strahuju i od mogućeg otkazivanja OI-ja u Tokiju, posebice nakon što su organizatori istaknuli da je 2021. "zadnja opcija" za održavanje igara.
Mnogi od njih su kazali da novi pregovori s organizatorima još nisu počeli.

Više od dvije trećine ispitanih (68 posto) je istaknulo kako je kriza zbog koronavirusa utjecala na njihovu financijsku situaciju.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.