Sport
Olimpijski komitet izabrao! Evo ko su najbolji bh. sportisti u 2022. godini:Među njima bh. sirena Lana Pudar! Olimpijski komitet BiH na svečanoj manifestaciji koju ste mogli pratiti samo na FACE TV izabrao je najbolje bh. sportiste za 2022. godinu.

Ova manifestacija tradicionalno  se organizuje svake godine,a njen cilj je odati priznanje najboljim bh. sportistima, kolektivima i sportskim radnicima čiji su rezultati i rad obilježili tekuću godinu.

Među najboljima u ovom Izboru bh. sportista izdvojili su se oni sa zapaženim i izuzetno uspješnim rezultatima.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica i evropska prvakinja u disciplini 200 metara delfin Lana Pudar je izabrana za sportistu godine Bosne i Hercegovine u organizaciji Olimpijskog komiteta naše zemlje.

Pudar je otputovala na Svjetsko prvenstvo u Australiju s namjerom da u BiH donese još vrijednih medalja. Nagradu je, umjesto nje, preuzeo njen brat Nemanja Pudar.

Međutim, Lana je prethodne večeri osvojila nagrade u dvjema kategorijama: u izboru za najbolju seniorsku sportistkinju i sportistkinju BiH.

Za najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji proglašen je tekvandoist Nedžad Husić, koji je slavio ispred atletičara Mesuda Pezera i džudiste Tonija Miletića.

Za najbolju reprezentativnu selekciju izabrana je ženska košarkaška reprezentacija BiH, a Lanin Klub vodenih sportova Orka Mostar je dobio nagradu za najuspješniji sportski klub u 2022. godini.

Uz izuzetno uspješne bh. sportiste, kolektive i sportske radnike, svijetla budućnost bh. sportova je zagarantovana. 

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.