Sport
Omar Bojčić postavio novi državni rekord, sve je bliži Paraolimpijskim igrama u Parizu Naš sjajni slijepi sprinter postavio je novi državni rekord na 100 metara na 26. Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici sa vremenom 12.77 sekundi.
#

Bosanskohercegovački paraatletičar Omar Bojčić još jednom je potvrdio odličnu formu.

Naš sjajni slijepi sprinter postavio je novi državni rekord na 100 metara na 26. Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici sa vremenom 12.77 sekundi.

Takmičenje koje je održano u subotu u Puli u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Spektra atletskog kluba za osobe s invaliditetom, potvrdilo je sjajnu formu Bojčića koji je uz trenera i vodiča Farisa Ibrahimpašića osvojio i dvije nove zlatne medalje.

Prvu, na već spomenutoj "stoji", a drugu na 400 metara (1:02.32.).

Učestvovalo je 147 paraatletičara iz devet evropskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije i Srbije. Nastupilo je i devet od deset hrvatskih paraolimpijaca iz Tokija.

Iako je do Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. ostalo nešto više od godine dana, Bojčić i Ibrahimpašić su već sada spremni za najvažniju svjetsku atletsku smotru, a sudeći prema formi nije nemoguće da u gradu svjetlosti ispišu nove stranice bh. sporta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.