5 C
Sarajevo
27.04.2024

U Nikšiću održan protest “Gotov je. Ne boj se!” protiv vlasti Mila Đukanovića

Sa protesta, koji su organizovale opozicione stranke Demokrate, Demos i Crnogorska, zatražene su sistemske promjene u Crnoj Gori.

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da će iz Nikšića krenuti “ekonomska i moralna obnova Crne Gore”.

On je rekao da je Nikšić prije Đukanovićeve ere bio industrijski grad – jedan od najvećih izvoznika u tadašnjoj SFRJ, a danas je grad koji izvozi mlade obrazovane ljude koji kupuju kartu u jednom smjeru.

- OGLAS -

Bečić je istakao da je ključna stvar u danima koji dolaze jedinstvo nezadovoljne, većinske i građanske Crne Gore koja traži sistemske promjene.

“Nećemo nikakvu rekonstrukciju Vlade kao 2016. godine, već pad ove i izbor nove vlade koja bi stvarala uslove za poštene izbore, a koju ne može da vodi DPS”, naglasio je Bečić.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić poručio je da je “svima jasno da sistem puca iznutra – po svim šavovima, a da paralelno traje nepodnošljiva lakoća vlasti da sve prikaže normalnim”.

“Odbijaju mirnu tranziciju i sve je praćeno nepodnošljivom lakoćom laganja”, rekao je Lekić.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević istakao je da su “pobunjeni crnogorski građani ustali protiv kupovine glasova na izborima i protiv zloupotrebe institucija”.

On je istakao da su promjene nužne ako žele da grade savremeno društvo u kojem će vladati pravda i čiji temelj će biti sloboda.

“Poruka hrabrosti, slobode i dostojanstva treba da dođe do svakog crnogorskog građanina. Zato, danas iz Nikšića jasno poručujemo – Ne boj se, pridruži nam se, pobijedićemo”, rekao je Pavićević.

Okupljeni su se nakon završetka skupa i protestne šetnje nikšićkim centrom uputili za Podgoricu, gdje će se od 18.00 časova pridružiti četvrtom građanskom protestu “Odupri se 97.000”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA