Sport
Panić i dalje neće igrati za BiH: Rekao sam Obrvanu da ostajem pri svom stavu Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan uvrstio je Marka Panića na širi spisak od 35 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo.
#

Međutim, u izjavi za Avaz, Panić je potvrdio da se na ovaj poziv neće odazvati.

Selektor i Panić su se sreli nakon utakmice Lige prvaka između Zagreba, kojeg predvodi Obrvan, i Montpelliera za kojeg nastupa Panić.

“Razgovarali smo dvije minute nakon utakmice i selektor me pitao o nastupu za reprezentaciju. Rekao sam mu da ostajem pri svom stavu, a on da će me staviti na spisak pa da ja odlučim. Ništa se nije promijenilo po pitanju moje odluke“, potvrdio je Panić za Avaz.

Jedan od najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine tako neće nastupiti na Evropskom prvenstvu, a iako tačne informacije o sukobu na ovoj relaciji nisu poznate javnosti, smatra se da je problem nastao kada su Obrvan i Panić bili zajedno u ekipi Chamberyja

Zmajevi su smješteni u grupi E sa Španijom, Švedskom i Češkom. Utakmice ove grupe će se igrati u Bratislavi, a bh. rukometaši će krajem ovog mjeseca krenuti sa pripremama za EP koje se održava od 13. do 30. januara naredne godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.