Sport
Počeli 5. ‘Bentbaša cliff diving 2019’ (FOTO+ VIDEO) Sportsko-turistička manifestacija “Bentbaša cliff diving 2019” u skokovima u vodu bit će održani danas 3. augusta na sarajevskoj Bentbaši

Peti po redu skokovi na Bentbasi započeli su okupljanjem učesnika na mostu, nakon čega će krenuti prema skakaoni. 20 učesnika, ne samo iz BiH, već širom svijeta će skakati sa visine od 18 metara. Takmičenje će se održati u dvije kategorije; lasta i figurativni skokovi.

Brojni posjetitelji su se okupili kako bi pratili skokove na Bentbaši, a medju njima je i Lorens Listo, koji je prošlu nedjelju pobijedio 13. put na 453. Tradicionalnim skokovima u Mostaru, čime je i završio svoje takmičarsko učešće.

  

Organizatori su istakli kako je cilj da ovi skokovi prerastu u tradicionalne skokove koji će vratiti Bentbaši onaj stari sjaj.

Pored mnogih drugih takmičara, svoj dolazak su potvrdili i trostruka prvakinja Red Bull Cliff Diving, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku za 2019. godinu Rhiannan Iffland iz Australije, te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku Meksikanac Jonathan Paredes.

 

  

“Kao najavljeno iznenađenje, svoje umijeće u izvođenju skokova u vodu publici na Bentbaši, Rhiannan i Jonathan predstavit će u revijalnom dijelu programa. Na taj način oni će dati svoj doprinos cjelokupnom eventu i ujedno najaviti Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru. Sigurni smo da će slika sa Bentbaše obići svijet, te da ćemo uživati u izvedbi skokova”, izjavio je organizator Dino Bajrić.

  
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.