Sport
Pogledajte nastup "mostarske vodene vile" Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu (VIDEO) Lani je ovo debitantski nastup na seniorskim svjetskim prvenstvima na velikom bazenu, a na ovom prvenstvu nastupit će još u disciplini 50 metara "delfin".
#

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je šesto mjesto u disciplini 200 metara "delfin" na Svjetskom seniorskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti.

Šesnaestogodišnja Mostarka dionicu je preplivala za 2:07.85 te je utrku okončala kao šestoplasirana. Prije četiri dana, u prvom finalnom nastupu Pudar je osvojila osmo mjesto u utrci na 100 metara "delfin".

Prvo mjesto pripalo je 15-godišnjoj Kanađanki Summer McIntosh koja je ostvarila vrijeme 2:05.20, dok je druga bila Hali Flickinger s vremenom 2:06.08. Treće mjesto osvojila je Yufei Zhang (2:06.32).

Lani je ovo debitantski nastup na seniorskim svjetskim prvenstvima na velikom bazenu, a na ovom prvenstvu nastupit će još u disciplini 50 metara "delfin".

Podsjetimo, Pudar je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara "delfin", dok je na juniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 100 metara "delfin" te srebra na 200 i 50 metara u istoj disciplini.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.