15 C
Sarajevo
25.04.2024

Kim stigao vozom na željezničku stanicu Dong Dang u Vijetnamu

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un je, u pratnji saradnika, uključujući i njegovu utjecajnu mlađu sestru, stigao vozom na željezničku stanicu Dong Dang na granici između Kine i Vijetnama u utorak i na putu je za Hanoi na samit sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Kimova mlađa sestra Kim Yo Jong viđena je prije nego što je vođa izašao iz voza kojim su doputovali i sjeo u crnu limuzinu koja ga je čekala na željezničkoj stanici, prenosi AP.

Prije dolaska Kim Jong Una, na željezničkoj stanici okupili su se sjevernokorejski dužnosnici koji su ranije doputovali u Vijetnam, uključujući njegovog glavnog predstavnika za američke poslove, Kim Hyok Chol.

- OGLAS -

U delegaciji je i Kim Yong Chol, bivši šef vojne obavještajne službe koji je bio duboko uključen u nuklearnu diplomatiju otkad je Sjeverna Koreja započela razgovore sa Sjedinjenim Državama početkom prošle godine.

Nakon što je tri dana putovao kroz Kinu u zeleno-žutom oklopnom vozu, sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un prešao je po dolasku u Vijetnam u neprobojni Mercedes, okružen tjelohraniteljima.

Prije ulaska u automobil na željezničkoj stanici u Dong Dangu, Kim se rukovao s vijetnamskim dužnosnicima i mahnuo okupljenim građanima, navodi AP.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA