Sport
Pogledajte trening i obraćanje Iron Pukija pred meč karijere u Beogradu Iron Puki će 23. oktobra u Beogradu ući u ring sa crnogorskim bokserom Dilanom Prašovićem, a pobjednik meča će steći pravo obaveznog izazivača za WBO svjetskog prvaka.
#
 
Iron Puki će 23. oktobra u Beogradu ući u ring sa crnogorskim bokserom Dilanom Prašovićem, a pobjednik meča će steći pravo obaveznog izazivača za WBO svjetskog prvaka. Njegov trener Narcis Kalajdžić prvi se obratio medijima.
 
"Dugo smo čekali ovaj trenutak da bi krenuli u odlučujuću borbu prema svjetskoj tituli. Pripreme su protekle odlično, iako je bilo teško i zahtjevno, on je ispunio sve zadane ciljeve i ponašao se sjajno, osjećao dobro i nadamo se novoj pobjedi, kao i do sada", rekao je Narcis pa nastavio:

"Precizno smo odredili koje su nam taktičke stvari na kojima ćemo raditi, sada ih nećemo iznositi jer moramo sebe maksimalno pripremiti za naredni meč", dodaje on.

Nakon toga, obratio se i njegov sparing partner i prijatelj Emir Velić.

"Dugo smo se spremali za ovaj meč, radili smo naporno i trenirali, spremni smo i idemo u novu pobjedu. Protivnika smo analizirali do najsitnijih detalja, imamo spremljenu taktiku i jedva čekamo meč. Nadamo se novoj pobjedi i borbi za pojas svjetskoj šampiona", istakao je Velić i nastavio:
 
"Najveći fokus nam je bio na tehnici, imali smo dosta sparing partnera, radilo se puno na fizičkoj snazi, napredovali smo dosta i tehniku smo usavršili do maksimuma. Spremni smo", kazao je Velić.

Nakon toga, medijima se obratio i Iron Puki koji je rekao da su ovo najteže pripreme u njegovom životu, ali da nikada nije bio spremniji i da se osjeća najbolje u karijeri.

"Hvala što ste došli da me podržite pred odlazak u Beograd na meč karijere. Pripreme su najteže do sada, najviše zbog činjenice da je koronavirus poremetio dešavanja u svijetu, pa tako i sa mnom i mojim sportom, tri puta sam se spremao za ovaj meč i, da slobodno kažem, možda je tako bolje. Spremniji sam danas nego u martu, uradio sam dobre pripreme i u najboljoj sam formi u karijeri. Dilan je borac koji je specifičan na svoj način, posebno smo se spremali za njega i mislim da imam veliku šansu da dođem do pobjede i steknem status obaveznog izazivača", rekao je Puki.

Nakon toga, rekao je da se savršeno pripremio za sve što ga očekuje.
 
"Sportisti trebaju drugačije gledati na sve ovo što se trenutno dešava u svijetu sa koronom, a u kontekstu toga da se mogu još bolje i savršeno spremiti za sva iskušenja. Promijenio sam dosta stvari od ove godine, imali smo dosta vremena da se stihijski pripremamo i dovedemo formu do jednog ozbiljnog nivoa", kazao je Puki.

Da Puhalo spada u sami vrh svjetskog boksa pokazuje i ugovor koji je potpisao sa promotorskom kućom MTK Global koja zastupa, između ostalih, i svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja.
 
(Klix.ba)
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.